Hva er blålysbriller?

IVIEYES Hva er blålysbriller?

Blålysbriller fra IVIEYES reduserer øynenes eksponering av blått lys. Menneskets øyne ser alle mulige farger, men hjernen vår reagerer forskjellig på de ulike. Hjernen vår forbinder blått lys med dagtid, fordi det er på dagtid vi blir eksponert for mest naturlig blått lys.

Blått lys i alle skjermer

Det er ikke bare dagslys som inneholder blått lys. LED-skjermer på datamaskiner, mobiltelefoner og TV-er sender nemlig også fra seg mye blått lys, noe som forstyrrer hjernens oppfatning av hvilken tid det er på døgnet. På bakgrunn av dette er blålysbriller blitt utviklet, nettopp for å unngå at hjernen blir døgnvill.

Hva er blålysbriller

Hvordan funker blålysbriller?

Blålysbriller er utviklet på en måte som gjør at de stenger ute det blå lyset, og dermed reserverer øynene dine for unødvendig eksponering av det blå lyset fra skjermen. Men hvordan kan brillene stenge ute det blå lyset, og hvilken effekt har det?

Blålysbriller er laget med et filter som blokkerer blått lys. Noen av modellene reduserer også UV-lys og har derfor noe samme effekt som solbriller i tillegg. Mange vil foretrekke å ta på seg blålysbriller om ettermiddagen eller kvelden, men brillene gir sterkest effekt dersom du bruker de gjennom hele dagen.

Hva er blålysbriller

Kroppens produksjon av melatonin

Ved å bruke blålysbriller hjelper du hjernen med å forstå hvilken tid av døgnet det er, som igjen gjør at du føler deg mer våken og opplagt på dagtid, og mer trøtt på kveldstid. Blått lys hjelper nemlig hjernen med å vite når den skal produsere søvnhormon. 

Dersom du eksponerer øynene dine for mye blått lys på kvelden, forstår ikke hjernen din at det er på tide å produsere søvnhormon. Dersom kroppen ikke produserer søvnhormon, føler du deg ikke trøtt. Dårlig produksjon av kroppens søvnhormon vil ikke bare holde deg våken om kvelden. Det gir deg også dårligere søvnkvalitet. 

Har du spørsmål? Kontakt kundeservice HER.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *