Hva er blålysbriller?

IVIEYES Hva er blålysbriller?

Blålysbriller fra IVIEYES reduserer øynenes eksponering av blått lys. Menneskets øyne ser alle mulige farger, men hjernen vår reagerer forskjellig på de ulike. Hjernen vår forbinder blått lys med dagtid, fordi det er på dagtid vi blir eksponert for mest naturlig blått lys.

Blått lys i alle skjermer

Det er ikke bare dagslys som inneholder blått lys. LED-skjermer på datamaskiner, mobiltelefoner og TV-er sender nemlig også fra seg mye blått lys, noe som kan forstyrre kroppens oppfatning av hvilken tid det er på døgnet. På bakgrunn av dette har det blitt utviklet blålysbriller for å hjelpe kroppen mot å bli døgnvill.

Hva er blålysbriller

Hvordan fungerer blålysbriller?

Blålysbriller er utviklet på en måte som gjør at de stenger ute det blå lyset, og dermed reserverer øynene dine for unødvendig eksponering av det blå lyset fra skjermen. Hvordan kan brillene stenge ute det blå lyset, og hvilken effekt har det?

Blålysbriller er laget med et filter som blokkerer blått lys. Noen av modellene reduserer også UV-lys og har derfor noe samme effekt som solbriller i tillegg. Mange vil foretrekke å ta på seg blålysbriller om ettermiddagen eller kvelden, men brillene kan gi sterkest effekt dersom du bruker dem gjennom hele dagen.

Hva er blålysbriller

Kroppens produksjon

Ved å bruke blålysbriller kan du hjelpe kroppen med å forstå hvilken tid av døgnet det er, som igjen gjør at du føler deg mer våken og opplagt på dagtid, og mer trøtt på kveldstid. Blått lys hjelper nemlig kroppen med å vite når den skal produsere søvnhormonet. 

Dersom du eksponerer øynene dine for mye blått lys på kvelden, forstår ikke kroppen din at det er på tide å produsere søvnhormonet. Dersom kroppen ikke produserer det, vil du ikke føle deg ikke trøtt. Dårlig produksjon av kroppens søvnhormon vil ikke bare holde deg våken om kvelden, det kan også gi deg dårligere søvnkvalitet. 

Har du spørsmål? Kontakt kundeservice HER.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *