Grunnen til at blålys påvirker søvnen

IVIEYES

Nyere forskning har bevist at blålys fra telefon, nettbrett og datamaskin påvirker søvnen i negativ grad. Problemet ligger i at lyset fra slike elektriske artikler er blått, noe som lurer kroppen til å tro at det er dag. Grunnen er at det er blålys som påvirker kroppens produksjon av søvnhormonet melatonin.

Grunnen til at blålys påvirker søvnen er at det påvirker kroppen og hjernen sin naturlige søvnbalanse ved at det blå lyset lurer kroppen til at det er dag. I menneskekroppen finnes det et søvnhormon som heter melatonin. Når øynene utsettes for dagslys, stopper produksjonen av melatonin opp. Når øynene blir utsatt for blålys, skjer nettopp dette. Blålysbriller sperrer ute det blå lyset.

IVIEYES CHANIA

E-bok vs. bok i papirform?

Proceedings of the National Academy of Sciences har publisert et eksperiment der de undersøkte hvordan søvnen ble påvirket av blått lys. 14 unge voksne deltok i eksperimentet, derav den ene halvparten skulle lese fra en bok i papirform, mens de resterende skulle lese fra en e-bok på nettbrett. Formålet med eksperimentet var å se om det var søvnforskjeller hos de to gruppene.

Resultatene fra eksperimentet var ikke overraskende. Det viste seg at gruppen som leste fra e-bok var mye mindre trøtte ved leggetid, og naturligvis hadde lengre innsovningstid. I tillegg var de mer trøtte om morgenen, og forskerne fant mindre søvnhormon i deres kropp. Eksperimentet er et godt eksempel som kan vise grunnen til at blålys påvirker søvnen.

IVIEYES ITALY

Hvordan fungerer blålysbriller?

Blålysbriller er laget med et filter som stenger ute det blå lyset fra PC, telefon, TV og nettbrett. I stedet for å slippe det inn til øynene dine, reflekterer det og går tilbake der det kom fra ved hjelp av brillenes filter. Dette forhindrer forstyrrelser i kroppens naturlige balanse når det kommer til søvn.

Ved å ta vare på den naturlige melatoninproduksjonen som skjer når det er mørkt, vil søvnen forbedres. Du vil få kortere innsovningstid, i tillegg til at det blir lettere å stå opp om morgningen. Det anbefales å bruke blålysbriller hver gang øynene dine eksponeres for blått lys.

Ønsker du å kontakte kundeservice? Trykk her!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *