Blålysbriller eller databriller?

blålysbriller eller databriller

For personer som sitter mye foran skjerm er det ikke uvanlig å kjenne på vondter i kroppen av og til. Dette kan skyldes mange ting, men en av de vanligste grunnene til dette er ofte at man myser med øynene for å se bedre på skjermen. En annen årsak kan være at man rett og slett får dårlig holdning når man sitter lenge fremoverlent for å se skjermen bedre.

Det er naturlig å tenke at det er en komplisert årsak til dette, men løsningen er ofte enklere enn man tror! Både blålysbriller og databriller kan nemlig være med på å forebygge disse problemene, men da er det viktig å finne ut hvilke typen briller som kan passe deg! Blålysbriller og databriller er faktisk ikke det samme. 

Blålysbriller eller databriller

Trenger jeg blålysbriller?

Dersom plagene du opplever skyldes at øynene dine blir slitne av mange timer foran skjermen, kan blålysbriller være akkurat det du trenger. Briller med blålysblokkerende filter kan være et godt supplement slik at øynene dine kan hvile mens du sitter foran skjermen. Les mer her dersom du lurer på hvordan blålys fungerer. Blålysbriller kan også være en lur investering selv om du ikke har plager enda.

Blålysbriller eller databriller

Databriller

Om det viser det seg at smertene skyldes at du lener deg fremover for å se bedre, kan det være at du trenger det som kalles for databriller. Databriller fungerer som et forstørrelsesglass for øynene dine, og vil naturligvis forstørre det du ser på skjermen! Dette er for de som ikke har dårlig syn, men som har laget seg en vane om å sitte nærme skjermen.

For å finne ut hva slags styrke du trenger på dine databriller, anbefales det at du går til en optiker. Dersom dette føles tidkrevende og stressende, kan blålysbriller likevel være en lur investering. Enten midlertidig, eller for alltid! Se alle våre ulike modeller her.

Har du spørsmål? Vårt team sitter klare til å hjelpe deg. Trykk her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *