Er blålys farlig?

IVIEYES

Kroppen fobinder blått lys med dagslys og blå himmel, men med den stadig utviklende teknologien, er det mange andre kilder til blålys. Blant disse finner vi telefoner og TV-er. Men er blålys farlig? Svaret er klart. Blått lys i seg selv er ikke farlig, men høy eksponering over lang tid kan likevel gi deg helseplager. 

Hva slags problemer gir blålys?

Et studie har bevist at for mye blått lys bidrar til såre øyne, forstyrret døgnrytme og en rekke andre problemer som omhandler søvn. Dårlig søvnkvalitet er en sentral årsak til helseproblemer. Personer som sover dårlig, er mer utsatt for å utvikle psykiske plager – som blant annet depresjon. 

Er blålys farligDokumentert effekt

Dersom du bruker store deler av døgnet foran en LED-skjerm, er blålysbriller en lur investering. Brillene gir øynene dine god mulighet til å slappe av, til tross for stor mengde eksponering av blålys. Brillene har dokumentert effekt, og vil garantert forbedre søvnkvaliteten din ettersom det hjelper kroppen med å vite når den skal produsere søvnhormon og ikke.

Er blålys farlig

Hvordan funker blålysbriller?

Blålysbriller fungerer ved at glasset stenger ute det blå lyset, og forhindrer kroppen i å stoppe melatonin-produksjonen. Melatonin er kroppens søvnhormon, og når øynene eksponeres for blått lys, vil kroppen automatisk sette produksjonen på pause. Det er dette som bidrar til å forstyrre søvnen. 

Har du spørsmål om blålysbriller fra IVIEYES? Eller har du flere spørsmål angående om blålys er farlig? Ta kontakt med oss i dag HER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *