Er blålys farlig?

IVIEYES

Kroppen fobinder blått lys med dagslys og blå himmel, men med den stadig utviklende teknologien, er det mange andre kilder til blålys. Blant disse finner vi telefoner og TV-er. Men er blålys farlig? Svaret er klart. Blått lys i seg selv er ikke farlig, men høy eksponering over lang tid kan likevel gi deg helseplager. 

Hva slags problemer gir blålys?

Et studie har vist at for mye blått lys kan være med å gi såre øyne, forstyrret døgnrytme og en rekke utfordringer rundt søvn. Dårlig søvnkvalitet er ofte en sentral årsak til ulike helseutfordringer. Personer som sover dårlig kan være mer utsatt for å utvikle psykiske plager – som for eksempel nedstemthet. 

Er blålys farligGod effekt for mange

Dersom du bruker store deler av døgnet foran en LED-skjerm, kan blålysbriller være en lur investering. Brillene kan være med på å gi øynene dine en mulighet til å slappe av, til tross for stor mengde eksponering av blålys. Brillene har god effekt for mange brukere, og kan være med på å forbedre søvnkvaliteten din. Bruk av blålysbriller kan hjelpe kroppen med å forstå når den skal produsere søvnhormon og når den ikke skal gjøre det. 

Er blålys farlig

Hvordan funker blålysbriller?

Blålysbriller fungerer ved at glassene hjelper til å med å stenger ute det blå lyset, og forhindrer kroppen i å stoppe opp søvnhormon produksjonen. Melatonin er kroppens søvnhormon, og når øynene eksponeres for blått lys, kan kroppen sette produksjonen på pause. Når kroppen ikke produserer søvnhormon kan det være med på å forstyrre søvnmønsteret.   

Har du spørsmål om blålysbriller fra IVIEYES? Eller har du flere spørsmål angående om blålys er farlig? Ta kontakt med oss i dag HER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *