tid

Lær om blålysbriller med oss!

Hvorfor bruke blålysbriller?

Er du en av de som bruker mye tid foran skjermen? Enten om det er foran PC, TV eller mobiltelefon, vil øynene dine [...]

Grunnen til at blålys påvirker søvnen

Nyere forskning har bevist at blålys fra telefon, nettbrett og datamaskin kan påvirke søvnen i negativ grad. Problemet ligger i at lyset fra [...]

Hva er blålysbriller?

Blålysbriller fra IVIEYES reduserer øynenes eksponering av blått lys. Menneskets øyne ser alle mulige farger, men hjernen vår reagerer forskjellig på de ulike. [...]

Er blålys farlig?

Kroppen fobinder blått lys med dagslys og blå himmel, men med den stadig utviklende teknologien, er det mange andre kilder til blålys. Blant [...]

Hvor kommer blålys fra?

Hvor kommer blålys fra? Naturlig blått lys finner vi i vanlig dagslys. At himmelen er blå, skyldes refleksjonen av blålys som foregår i [...]

5 tips til å sovne raskere

Det kan være mange grunner til at en sliter med å sovne eller sover dårlig om nettene. Noen vanlige årsaker kan være stress, [...]

Blålysbriller eller databriller?

For personer som sitter mye foran skjerm er det ikke uvanlig å kjenne på vondter i kroppen av og til. Dette kan skyldes [...]

Blålysbriller bestselgere

Beskytter øynene dine

Stadig flere nordmenn har fått opp øynene for såkalte blålysbriller, og mange influensere sverger til denne typen briller. Men hva er egentlig grunnen til at blålysbrillene er så populære?

Hovedpoenget med disse brillene er å beskytte øynene mot de store mengdene med blått lys som vi utsettes for hver dag. Blått lys finnes i naturlig dagslys, men det er særlig de mange skjermene vi er omgitt av som fører til at øynene belastes med en økende andel lys i det blå spekteret.

Ved å bruke blålysblokkerende briller reduseres mengden blått lys, noe som er mer behagelig og naturlig for øynene. Lys er helt avgjørende for mange fysiologiske og mentale prosesser, ikke minst når det gjelder innsovning og oppvåkning. Derfor er det heller ikke rart at blått lys kan være med på å påvirke både søvn og fokus i løpet av dagen, og da kan filtrerende blålysbriller gi god effekt.

Lette briller uten styrke

Mange forbinder briller med tunge innfatninger og tykke brilleglass, men det gjelder på ingen måte blålysbrillene fra IVIEYES. Disse er produsert uten styrke, og passer dermed like godt til linsebrukere som de som ikke trenger noe synskorreksjon.

Glass uten styrke er lettere enn glass med styrke, og våre blålysbriller veier så lite som 17 gram. Det betyr at du nesten ikke vil merke at du har dem på, noe som selvfølgelig er en stor fordel når målet er å redusere risikoen for blant annet hodepine og nakkesmerter! I tillegg blir det rett og slett mer fristende å bruke briller!

Brillene våre kommer i en rekke forskjellige, flotte design – slik at du garantert vil finne flere par som passer din stil. Dessuten har noen av brillene også tøyelige ledd, slik at de er enkle å tilpasse. Ta gjerne kontakt med kundeservice hvis du er usikker på hvilken modell som passer akkurat deg. I tillegg har du alltid 100 % fornøydgaranti for ekstra trygghet.

Fordelene med blålysblokkerende briller

Briller som blokkerer blålys skal altså beskytte øynene dine, men hvilke konkrete effekter vil du merke når du begynner å bruke denne typen briller?

Resultatet henger selvfølgelig sammen med eventuelle eksisterende utfordringer som for eksempel konsentrasjonsproblemer, hodepine eller migrene. Over lang tid kan briller som blokkerer blått lys blant annet være med på å bidra til redusert forekomst av nettopp hodepine og nakkesmerter.

Mange opplever at øynene er tørre og utslitt etter en hel dag foran skjermen, og at det ikke hjelper med pauser eller endrede skjerminnstillinger. I tillegg er sammenhengen mellom blått lys og søvn noe av det aller mest spennende med dette. Årsaksforhold mellom lys, innsovning og oppvåkning er godt dokumentert. Det er ikke uten grunn at det kan være vanskelig å stå opp tidlig om morgenen når det er mørkt ute.

Dypere søvn takket være mindre blålys

For å forstå hvordan blålysbriller kan ha en effekt på søvnen vår, er det greit å sette seg inn i hvordan dagslyset spiller en helt sentral rolle når det kommer til menneskets søvnsyklus. Før nyere teknologi var det nemlig dagslyset som var menneskets vekkeklokke, på samme måte som at solnedgangen var menneskets signal på at det var på tide å sove.

I naturlig dagslys finnes det nemlig blått lys, og det er nettopp dette lyset som forteller hjernen at det er dag. Når øynene eksponeres for blått lys, stoppes dermed produksjonen av melatonin som er kroppens søvnhormon. Når solen går ned om kvelden, blir ikke øynene lengre eksponert for dette lyset – og kroppen vil da begynne å produsere søvnhormon igjen. Men hva skjer når vi eksponeres for falskt blålys via digitale skjermer?

I alle digitale skjermer finnes det masse unaturlig blått lys. Når vi ligger våkne om kvelden med en telefon eller data foran oss, oppfatter ikke lengre kroppen at det er på tide å sove. Derfor kan skjermbruk sent på dagen eller kvelden påvirke kroppens innsovningstid, som igjen kan gi deg dårlig søvnkvalitet. Ved å bruke briller fra IVIEYES vil mengden blått lys reduseres, noe som fører til at lyset som treffer øynene er mer behagelig og dempet. Nivåene av melatonin kan da også stige mer naturlig om kvelden selv om du bruker digitale skjermer, og risikoen for innsovningsproblemer eller lav søvnkvalitet reduseres.

Blålysbriller og databriller – hva er forskjellen?

Såkalte databriller er relativt vanlige på enkelte arbeidsplasser, men hva er egentlig forskjellen mellom blålysblokkeende briller og databriller? Det dreier seg faktisk om helt forskjellige briller og formål, og blålysbrillene er mer allsidig.

En databrille skal bidra til noe av det samme som en blålysbriller, nemlig mer behagelig arbeid foran skjerm. Imidlertid har denne type briller fokus på utfordringer med synet, primært såkalt «presbyopi» – aldersrelatert langsynthet. Slike briller må du få hos en optiker, og styrken må være ulik den du ellers bruker hvis arbeidsgiver skal dekke kostnadene.

En blålysbrille kan i motsetning til databrillen brukes av alle. Den filtrerende effekten til blålysbriller gjør at øynene får hvile, og utgjør et godt komplement til korrekt sittestilling og riktig innstilt skjerm. Terskelen er lavere for å ta i bruk blålysbriller, og de er både rimeligere og enklere å kjøpe enn databriller. Dessuten kan en blålysbrille benyttes i en mengde ulike situasjoner, også når du bruker andre skjermer som mobil eller nettbrett – eller rett og slett på fest for å piffe opp outfitten!

Ivieyes blålysbriller

Prøv blålysbriller med 100 % fornøydgaranti

Mange nordmenn nyter allerede godt av blålysbriller, og stadig flere prøver også ut denne typen briller for første gang. Da er det trygt å handle fra et norsk selskap med fokus på kundeservice! IVIEYES kan dessuten tilby 16 dagers 100% fornøydgaranti, og 2 års garanti på alle produkter.

Hvis du ikke har brukt briller før, kan det være relativt utfordrende å se for seg hvilken modell som egentlig passer til din ansiktsform og stil. Da kan du gjerne kontakte vår kundeservice som kan komme med råd og tips. Med flere alternativer i seriene Greece, France og Italy, vil vi helt garantert finne et alternativ som passer godt til deg. Husk også på at briller uten styrke er mye lettere enn tradisjonelle briller, så du vil nesten ikke merke at du har de på!

Med andre ord er dette en rimelig og smart investering i egen helse og velvære! Med blålysbriller fra IVIEYES gir du øynene dine den beskyttelsen de fortjener, og du kan bruke tid foran skjermen med god samvittighet.